112 / Alkmaar · 6 september 2023

Steekpartij op de Langestraat in Alkmaar

Deze avond is er een melding gemaakt van een steekpartij op de Langestraat in Alkmaar. Daarvoor werden heel veel hulpdiensten opgeroepen, waaronder een ambulance, met spoed opgeroepen.

Er is ook een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen voor dit incident. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend.

NHD Meldt het volgende op hun website:

De politie kreeg om 18.10 uur een melding over een vechtpartij in deze drukke winkelstraat in het hart van de stad. Bij aankomst ter plaatse bleek dat sprake was van een steekincident met gewonden.

Twee van deze gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht, zo laat een woordvoerder van de politie Noord-Holland Noord weten. Over de ernst van de verwondingen kan zij op dit moment nog niets zeggen.

Er is een verdachte, een man, aangehouden en de politie houdt er rekening mee dat er mogelijk een tweede dader betrokken is geweest. Een ooggetuige meldt dat de verdachte een Ajax-shirt droeg en kort na het incident is aangehouden op het Ritsevoort. Dat is enkele honderden meters van de plaats van het steekincident op de Langestraat nabij frietzaak de Vlaamse Hoek en de winkel van Rituals.

Volgens een andere getuige was sprake van ’een vermoedelijke doorgesnoven’ Nederlandse man die zijn vriendin aanviel en met diverse omstanders in gevecht raakte. ,,Met een stuk glas heeft hij daarbij drie jongens verwond, waarvan er eentje een slagaderlijke bloeding opliep.’’ In totaal kwamen er vier ambulances ter plaatse.

error: Content is protected !!