Alkmaar · 1 november 2023

Storm Ciarán onderweg naar onze provincie, zuiderstorm langs de westkust

Het wachten is op storm Ciarán, deze trekt de komende dagen over de Britse Eilanden naar de Noordzee. Hoewel het zwaarste windveld ons niet zal bereiken, wordt het ook bij ons onstuimig met kans op zware tot zeer zware windstoten.

Vanmiddag is er af en toe zon en trekt de regen aan het begin van de middag naar het noorden weg. Echter, in de loop van de middag komt er opnieuw een zone met regen die van zuidwest naar noordoost over het land trekt. Aan het einde van de middag volgen in Zeeland enkele buien. De maximumtemperatuur komt uit op 14 graden. De wind waait uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, en langs de kust zelfs krachtig tot mogelijk hard, met windkracht 4 tot 7.

Vanavond trekt de zone met wat regen snel naar het noordoosten weg. Daarachter volgen nog enkele buien, die in activiteit afnemen. In de loop van de nacht begint het vanuit het zuidwesten opnieuw te regenen. De wind uit het zuiden neemt toe tot vrij krachtig, en aan zee wordt de wind hard tot mogelijk stormachtig, met windkracht 5 tot 8.

Morgen staat het weer volledig in het teken van storm Ciarán die voor onstuimig weer zal zorgen. In de ochtend trekt een regengebied naar het noorden weg. Daarachter overheerst de bewolking en is er af en toe wat zon in het oosten van het land. In het westen blijft het bewolkt en is het regenachtig. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 13 graden. De zuidenwind neemt verder toe en wordt krachtig en langs de kust zelfs stormachtig, met windkracht 5 tot 8. Vooral net buitengaats langs de westkust kan de wind toenemen tot storm, windkracht 9. In het hele land (behalve in het noordoosten) moeten we rekening houden met zware windstoten tussen 75 en 100 km/u. Langs de kust is er kans op zeer zware windstoten tot rond de 100 km/u. Langs de westkust en dan net buitengaats kunnen de windstoten zwaarder uitpakken.

De komende dagen blijft het wisselvallig in Nederland met dagelijks regen of buien en weinig zonneschijn. De meeste neerslag wordt verwacht in het kustgebied, wat te maken heeft met het relatief warme zeewater. Op vrijdag en in het weekend kan de wind soms stevig flink aantrekken. De middagtemperaturen liggen tussen de 10 en 13 graden.

Bron: Buienradar.nl

error: Content is protected !!