Alkmaar · 21 augustus 2024

Tbs voor verkrachting in GGZ-instelling Heiloo en aanranding in Alkmaar

TBS-maatregel van een 28-jarige Alkmaarder met twee jaar verlengd

Een 28-jarige verdachte van verkrachting in een GGZ-instelling in Heiloo en aanranding van een 12-jarig meisje in Alkmaar was volledig ontoerekeningsvatbaar. Dat heeft de rechtbank in Noord-Holland geoordeeld. De verdachte krijgt tbs met dwangverpleging opgelegd en moet het slachtoffer van verkrachting een schadevergoeding van € 5.000 betalen.

De verdachte en het slachtoffer verbleven in een kliniek voor behandeling voor psychische problemen. Op 26 december 2023 volgde de verdachte het slachtoffer naar haar kamer en heeft meerdere seksuele handelingen met haar gepleegd, waaronder het seksueel binnendringen van haar lichaam, terwijl zij dit niet wilde. Toen een begeleider de kamer van het slachtoffer binnen kwam, stopte het.

Naast de verkrachting heeft de verdachte zich op 21 mei 2023 schuldig gemaakt aan aanranding van een zeer jong meisje. Tijdens het uitlaten van haar hond sprak de verdachte haar aan. Hij wilde zich aan haar voorstellen, waarna hij haar omhelsde en haar billen aanraakte.

error: Content is protected !!