Alkmaar · 18 oktober 2024

Ton Huijberts: Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Ton Huijberts: Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Alkmaars bekendste judoka Ton Huijberts werd bij de opening van ‘zijn’ Open Alkmaars Judotoernooi verrast met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Na het openingswoord door wethouder Sport Christiaan Peetoom, gaf hij de microfoon door aan burgemeester Anja Schouten, die hem namens Koning Willem Alexander het lintje mocht opspelden.

Burgemeester Anja Schouten met ambtsketen met rechts van haar judoka Ton Huijberts met bloemen en het zojuist opgespelde lintje. Op de achtergrond rond de tatami de deelnemers aan het Open Alkmaars judotoernooi. Fotograaf is Jan Jong
Judoka Ton Huijberts ontving uit handen van burgemeester Anja Schouten een Koninklijke onderscheiding en bloemen (Foto: JJFoto)

Ton Huijberts is sinds 1973 judoleraar en oprichter en (mede)eigenaar van Randers Budosporten (eerder Judoclub Oudorp en Randers De Geus). De sportschool heeft inmiddels 7 vestigingen in Alkmaar en omgeving. Hij heeft vele kinderen en volwassenen kennis laten maken met de judosport. Daarnaast is Huijberts sinds 1973 coach/begeleider van judoka’s bij wedstrijden door het hele land, vaak in de weekenden. Ook heeft hij veel tijd besteed aan zijn judoka’s ter voorbereiding op hun examens voor hun dan-graden. Sinds 1990 verzorgt hij ook de opleiding voor judoleraren. Het Open Alkmaars Judotoernooi is door zijn inzet geworden tot wat het nu is. Een internationaal zeer gewaardeerd toernooi waar veel judoka’s graag aan meedoen. Er zijn ook altijd delegaties uit de zustersteden aanwezig om mee te doen. Voor zijn jarenlange inzet voor de judosport in Alkmaar en omgeving kreeg hij in 2013 al het Ere-insigne in Goud van de stad Alkmaar. Nu werd hij voor al zijn verdiensten voor de judosport door Koning Willem Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

error: Content is protected !!