112 / Alkmaar · 3 februari 2024

Twee Amsterdammers aangehouden na reeks explosies in Alkmaar

Inbrekers aangehouden op heterdaad in Nieuwe Niedorp

Alkmaar – In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 februari heeft de politie twee mannen van 18 en 66 jaar uit Amsterdam aangehouden voor poging brandstichting na een verdachte situatie op de Lekstraat in Alkmaar. De Lekstraat behoort tot het veiligheidsrisicogebied naar aanleiding van een reeks explosies in Alkmaar.

Omstreeks 01.00 uur trof de politie in de Lekstraat een verdachte situatie aan waarbij een persoon, nadat hij door een automobilist werd afgezet op de Lekstraat, zich verdacht ophield in straat waar eerder een explosie heeft plaatsgevonden. Bij het zien van agenten gooide de man goederen in de bosschages. De man werd staande gehouden. Na een korte zoekslag in de bosschages werd onder andere een explosief aangetroffen. De 18-jarige man is aangehouden. De 66-jarige man automobilist werd ook aangehouden.

Onlangs werden door de burgemeester van Alkmaar vier verschillende gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied met (extra) cameratoezicht. Ook kan de politie preventief fouilleren.

Melden helpt. Ook anoniem
Om de daders op te sporen heeft de politie alle inwoners hard nodig. Zij kennen hun straat, hun wijk en hun bewoners tenslotte het beste. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd 112. Hebt u informatie over (de achtergronden van) een van de explosies? Meld het dan ook! Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2024024417. Als u het eng of spannend vindt om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde.

error: Content is protected !!