Alkmaar · 18 juli 2024

Vraag nu het mantelzorgcompliment aan

Vraag nu het mantelzorgcompliment aan

ALKMAAR – Per 1 augustus kunnen ‘zorgvragers’ hun mantelzorgers verrassen met het mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van € 200,-, een keer per jaar beschikbaar gesteld door gemeente Alkmaar.

Alkmaarse ‘zorgvragers’ mogen het mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorger. Aanvragen kan alleen digitaal, via de website van gemeente Alkmaar; www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment Zorgvragers en mantelzorgers die hier hulp bij nodig hebben, kunnen contact opnemen met het Mantelzorgcentrum of andere welzijnsorganisaties als Voor Mekaar Oudorp, Voor Mekaar Daalmeer, MEE & de Wering, WelzijnWonenPlus, WonenPlus Alkmaar en de Hoofdzaak. Het Mantelzorgcentrum verwerkt alle aanvragen. Het Mantelzorgcompliment is nog t/m 15 december aan te vragen.

Voor mantelzorgers

In heel Nederland zijn bijna vijf miljoen mantelzorgers. Zij zorgen voor hun naaste oftewel zorgvrager. Sommige mantelzorgers doen dat een keer per maand, anderen zorgen iedere dag voor hun partner, kind, ouder of andere relatie. Voor mantelzorgers die 18 jaar en ouder zijn, 6 aaneengesloten maanden en minimaal 8 uur per week zorgen voor hun naaste, stelt gemeente Alkmaar het mantelzorgcompliment beschikbaar. Mantelzorgers, die zorgen voor een naaste die in een zorginstelling woont, komen helaas niet in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.

Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.   

error: Content is protected !!