Alkmaar · 15 juni 2024

Weer: Een weekend vol met buien

Weer: Een weekend vol met buien

Er is veel bewolking aanwezig en er komen enkele buien voor. Af en toe breekt de zon door het wolkendek heen, vooral later in de middag zal dit het geval zijn. De temperatuur stijgt naar ongeveer 17 graden en de wind is overwegend matig uit een zuidelijke richting.

Zaterdag: buien en veel wind
’s Ochtends komen verspreid over het land buien voor. In het oosten en zuidoosten kunnen sommige buien gepaard gaan met onweer. In de middag is het tijdelijk droger met een mix van wolken en zon, maar later op de dag lijkt de buienkans weer toe te nemen. Het wordt 17 tot 19 graden bij een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind, 5 tot 6 Bft. Mogelijk komt het tot zware windstoten.

Zondag: wederom buien
Het wordt een wisselvallige dag met een afwisseling van buien en droge perioden waarin soms de zon doorbreekt. Het nodigt dan ook niet uit om Nederland-Polen buiten te gaan kijken. Het uiterste noordwesten heeft de beste papieren op de minste buien. De temperatuur blijft aan de magere kant voor de tijd van het jaar met gemiddeld 18 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Hiermee blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar, want maxima van 18 en 22 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Na het weekend: warmer, maar aanhoudend wisselvallig
De zuidwestenwind blaast warmere lucht naar onze omgeving, maar zomerse taferelen staan voorlopig niet op het programma. De temperatuur stijgt maandag naar gemiddeld 20 graden en dinsdag naar 21 tot 23 graden. Het blijft wel wisselvallig met dagelijks kans op buien, dinsdag gaan de buien in het zuidoosten waarschijnlijk gepaard met onweer. Na dinsdag wordt de verwachting in temperatuur onzeker.

Bron: weeronline.nl

error: Content is protected !!