Alkmaar · 25 juni 2024

Weer: Mogelijk tropisch warm

Weer: Mogelijk tropisch warm

We gaan komende dagen tropische temperaturen tegemoet. Vanaf dinsdag draait de wind naar het oosten, waardoor het nog warmer wordt met temperaturen die algemeen tussen de 24 en 29 graden liggen, lokaal zelfs 30 graden. Vrijdag trekken regen- en onweersbuien over ons land en is het klaar met de zomerse warmte.

Dinsdag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur varieert van 24 graden in de noordelijke kustgebieden tot 29 graden in het zuiden. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Aan de westkust waait een matige zeewind, waardoor het aan het strand iets koeler blijft. In de avond is het helder en blijft het droog.

Woensdag is er opnieuw volop zonneschijn en stijgen de temperaturen verder. Het wordt maximaal 26 tot 29 graden. In het zuidoosten kan de temperatuur zelfs oplopen tot een tropische 30 graden, dat zou dan de eerste keer van dit jaar zijn. Op de Waddeneilanden is het iets koeler met ongeveer 23 graden. In de loop van de middag kunnen er wat stapelwolken verschijnen, maar het blijft droog. De hoge luchtvochtigheid kan voor een broeierig gevoel zorgen.

Donderdag is het wederom erg warm met temperaturen tussen de 25 en 29 graden. Aan zee is het zoals gewoonlijk iets koeler. De wind draait naar het westen, wat de kans op buien langzaam doet toenemen. Hier en daar kan gedurende de dag een bui vallen. Het blijft echter vaker droog dan nat.

Vrijdag is het klaar met de zomerse warmte, stevige regen- en onweersbuien zullen over ons land trekken. Het wordt maximaal 19 tot 24 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. De dagen daarna wordt het weer wisselvalliger met een mix van wolken, zon en af en toe een bui. De temperaturen dalen mogelijk nog enkele graden.

error: Content is protected !!