Alkmaar / Sport · 23 april 2024

Weerbaarheidstraining voor jongeren

In Alkmaar start de weerbaarheidsdocent van Stralend Weerbaar regelmatig een nieuwe weerbaarheidstraining voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De eerstvolgende training start op dinsdag 28 mei, gedurende 8 weken van 16.30-17.30 uur in de gymzaal aan de Slochterwaard 183 in Alkmaar.

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod. Voor de groep staat een ervaren weerbaarheids- en karatedocent, die vele jaren ervaring heeft in het vakgebied.

Voor de 8-weekse training wordt een vergoeding van € 75,- gevraagd. Aanmelden kan via www.stralendweerbaar.nl. Wil je meer informatie opvragen dan kan je contact opnemen met Ella Doesburg, via info@stralendweerbaar.nl.

error: Content is protected !!