Alkmaar / Streekagenda · 26 februari 2024

‘Wie de F* is Trijn?’

ALKMAAR – Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar en staat in het teken van de Internationale Vrouwendag.

Deze voorstelling die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu is uitstekend geschikt als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld. In de voorstelling gaat actrice Sofieke de Kater als Trijn Rembrandts, het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet, in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar in 1573.

Hierna volgt het publiek met koptelefoons op, een route naar het Bolwerk, de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar geleden heeft gestreden tegen de Spanjaarden en waar we de verschillende verhalen van vrouwen van nu beleven. Je leert de verhalen kennen van hedendaagse Alkmaarse vrouwen zoals judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra, wethouder Anjo en kaasmeisje Kirsten. Zij hebben allemaal op eigen wijze te maken met vrouwonvriendelijk gedrag.

De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. Wie de F* is Trijn? is een productie van Fedde & de Carvalho in coproductie met Karavaan, Theater de Vest en de Grote Kerk Alkmaar.

Tickets: 16,50 euro (jongeren 16 t/m 30 jaar betalen 10 euro. Meer info en tickets: www.karavaan.nl

error: Content is protected !!