Alkmaar · 4 juli 2023

Zaterdag 8 juli – Finale van de Junior IOT Energie Challenge 2023

In samenwerking met AlkmaarsGoud en Gemeente Alkmaar presenteert Junior IOT de Energie Challenge. We laten onze jongeren nadenken over Energie in de Toekomst, Duurzaamheid, Milieu en de Energie Transitie in deze Challenge. Hoe ziet de wereld er voor hen uit over een paar jaar? Hoe moeten we ons aanpassen en welke slimme technieken kunnen we gebruiken om ons leven makkelijker, beter en duurzamer te maken? Jongeren worden gestimuleerd om over deze onderwerpen na te denken en een leuke, leerzame ontdekkingstocht te doorlopen op zoek naar nieuwe technische oplossingen: van zonne-energie, windmolen tot slimme overdracht van energie.
Wil je nog meedoen? Stuur je idee naar energie@junioriot.nl. Ditmaal maken de jongeren de dienst uit!

Op 8 juli is de finale, waarbij alle genomineerde jongeren, hun oplossing mogen presenteren aan de jury, die bestaat uit de projectleider van de Gemeente Alkmaar en onze ambassadeur van Junior IOT. Alle jongeren maken kans op prijzen en voor de bezoekers is een blokje kaas, aangeboden door AlkmaarsGoud.

Daarnaast zijn er leuke dingen te doen: solderen, programmeren, 3D printen, laser snijden en nog veel meer voor jong en oud!

Kom jij ook naar de finale? De stoere werkplaats is te vinden achter op het evenemententerrein naast Hal25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Op google maps: Junior IOT bus

Agenda voor zaterdag 8 juli

12.00 – Deur open. Zoals op elke inloop zaterdag is vanaf 12.00 de werkplaats weer open voor de juniors en hun gasten. We zetten dan de spullen klaar en deelnemers kunnen nog even aan het werk.
12.45 – Ze snijden de kazen. Dit is vandaag erg belangrijk.
13.00 – De Jury loopt nerveus heen en weer en oefent hun speeches. De deelnemers kijken geamuseerd toe.
13.30 – Interviews! Elke junior deelnemer wordt uitgenodigd bij de jury tafel. Je vertelt wat je hebt gemaakt en waarom. De jury is nieuwsgierig hoe jouw ontwerp een bijdrage levert aan een betere toekomst. Jury leden maken heel belangrijke aantekeningen en er wordt wat gemompeld.
14.30 – Jury beraad. Op zeer wetenschappelijke wijze worden de winnaars bepaald.
15.00 – De finale, prijsuitreiking en prijzentafel. Om de beurt mogen de eerste winnaars hun speech in ontvangst nemen. Iedereen krijgt een prijs.
15.50 – Kaasuitslag. We bellen door aan de Grote Kerk hoeveel kaasproevers we vandaag hebben gezien.
16.00 – Klaar! Jury en organisatie verdwijnt, en iedereen mag nog even uitpuffen en nagenieten. Er is vast nog limo. Waar zijn de marshmallows?
17.00. De werkplaats gaat weer dicht. Of…?

error: Content is protected !!