Alkmaar / Streekagenda · 26 juli 2024

Zomer op het Plein met o.a Niels Geusebroek, Bertolf, en WIES

Zomer op het Plein met o.a Niels Geusebroek, Bertolf, en WIES

ALKMAAR – Zomer op het Plein op het Canadaplein in Alkmaar zorgt komend weekend voor culturele variatie en gezelligheid.

Kleinkunstenaar en cabaretier Gavin Reijnders geeft vrijdagavond 26 juli een optreden. Niels Geusebroek presenteert zijn Coldplayprogramma op zaterdag 27 juli en ‘s avonds is er een optreden van singer-songwriter en gitarist Bertolf. Op zondagavond 28 juli geeft het Nederlandstalige poptrio WIES een concert vol alternatieve rock en elektronica.

Identiteitscrisis

Met ‘Glittermoe’ neemt Gavin Reijnders het publiek mee in zijn ;identiteitscrisis. Dit is een energieke en ontwapende cabaretier, bekend om zijn ijzersterke liedjes. Hij was winnaar van het BNNVARA tv-programma ‘Ik Ga Stuk!’, speelde op het Amsterdams Fringe Festival en Lowlands en stond met zijn ukelele in de finale van het Leidse Cabaret Festival.

Zomer op het Plein met o.a Niels Geusebroek, Bertolf, en WIES

Niels Geuzebroek (aangeleverde foto).

‘Als een kind in de snoepwinkel’

Zaterdag 27 juli brengt zanger Niels Geusebroek een ode aan Coldplay. “Ik voel me als een kind in een snoepwinkel, puttend uit al dat moois dat Coldplay heeft gemaakt. Een genot om die songs tijdens Zomer op het Plein te mogen spelen”.

Hij wordt afgelost door Bertolf. De singer-songwriter en gitarist reisde naar Nashville en maakte een oude droom waar: een album opnemen met een aantal grote helden als Jerry Douglas en Mark Schatz.

‘Grote vragen en kleine dingen’

WIES sluit af op zondagmiddag 28 juli. Het Nederlandstalige poptrio is gek op alternatieve rock en elektronica en bezingt zowel de grote vragen als de kleine dingen in het leven. Het voorprogramma komt voor rekening van de band Droom Dit, die met een elektrische energie een repertoire aan poedelnaakte autobiografische songs op het podium staat.

Zie de website van Zomer op het Plein voor meer informatie.

Zomer op het Plein met o.a Niels Geusebroek, Bertolf, en WIES

Bertolf & Bluefinger (Foto: ©Bullet/ Ray van Olphen).

error: Content is protected !!