Bergen / Natuur · 14 november 2023

19 november: Duin- en strandwandeling

19 november: Duin- en strandwandeling

Zondag 19 november nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee, waar in deze tijd veel valt te ontdekken.

Ook komen we daar “kwarrige” eiken tegen, zoals je op bijgaande foto kunt zien. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: we verzamelen allerlei spullen, die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen of misschien wel flessenpost.

Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle interessante dingen worden meegenomen en bij terugkomst wordt er uitleg overgegeven.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en er wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en je warm te kleden.

De start van de wandeling is op zondag 19 november om 10:00 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. (na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links de Paulineweg in. Dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.)

De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart. Deelname € 3,00. Kinderen en leden IVN gratis.

error: Content is protected !!