Bergen · 7 september 2024

Alcoholgebruik onder jongeren in Bergen gedaald

Illegale overeenkomst van Valkering zonder medeweten van het college Bergen

Onlangs is de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 voor de gemeente Bergen uitgebracht door de GGD Hollands Noorden. Hierin valt op dat het alcoholgebruik onder jongeren in Bergen weliswaar gedaald is ten opzichte van 2021, maar dat het alcoholgebruik gemiddeld nog steeds hoger is dan het landelijk gemiddelde.

Daarnaast is ook het gebruik van hasj en wiet in Bergen hoger dan het landelijk gemiddelde en is dit gebruik zelf toegenomen ten opzichte van 2021. Ook is het vapen ten opzichte van 4 jaar geleden onder jongeren meer dan verviervoudigd. Het programma ‘In control of Alcohol en Drugs’ zorgt doormiddel van verschillende activiteiten voor kennis bij de jongeren én hun omgeving; een goede en veilige school- en sportomgeving en ouders met kennis over dit onderwerp.

In reactie op de uitkomsten van de gezondheidsmonitor jeugd 2023 heeft het college van Bergen besloten om het budgetoverschot 2023 van het programma ‘In Control of Alcohol en Drugs’ over te hevelen naar 2024, zodat in 2024 daarmee extra voorlichting kan worden gegeven aan jongeren en ouders in het voortgezet onderwijs.

Bron: Mediapartner BEATFM

error: Content is protected !!