Bergen · 9 december 2023

Feestelijke onthulling nieuwe sociale huurwoningen en buurtcentrum op T&O terrein Bergen

Feestelijke onthulling nieuwe sociale huurwoningen en buurtcentrum op T&O terrein Bergen

Op het Tuin- en Oostdorp (T&O) terrein in Bergen zijn twintig nieuwe sociale huurwoningen en een buurtcentrum gebouwd. Er is een mooi hofje gecreëerd met twintig nieuwe sociale huurwoningen. Het oude T&O gebouw is gesloopt en vervangen door een nieuw buurtcentrum. De huurders zijn hier inmiddels ingetrokken en het buurtcentrum is in gebruik; tijd om hier op feestelijke wijze bij stil te staan! Op vrijdag 8 december onthulden Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, Yvonne Roos-Bakker, wethouder gemeente Bergen en Andrea Landman, directeur Stichting Welzijn Bergen, officieel het plaquette ‘T&O’ bij het buurthuis. Symbolisch als onthulling voor het gehele T&O terrein. Dit deden zij in aanwezigheid van de nieuwe bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en collega’s.

Betaalbare huurwoningen
Het plan bestaat uit twintig sociale huurwoningen: twaalf driekamer eengezinswoningen, vier nultredenwoningen met wonen op de begane grond, aangevuld met vier tweekamerappartementen. De woningen zijn Nul op de Meter (NOM) uitgevoerd en zijn daarmee gereed voor de duurzaamheidsambitie van 2050. Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen: “Kennemer Wonen streeft naar ‘een thuis voor iedereen’, de woningnood is nog steeds enorm hoog. Het is daarom van groot belang dat we hier nu op deze locatie in Bergen twintig nieuwe sociale huurwoningen hebben gerealiseerd. Qua duurzaamheid ‘Nul-op-de-meter’, zodat de energierekening laag blijft voor onze huurders. Dit draagt bij aan lagere woonlasten, betaalbaar wonen en onze duurzaamheidsambities. Mooi om vandaag enkele bewoners te spreken en te zien hoe men hier nu al samenleeft!”

Buurtcentrum een belangrijke maatschappelijke functie
Bij het ontstaan van de plannen op deze locatie, werd direct de belangrijke functie van het buurtcentrum benadrukt. Yvonne Roos-Bakker, wethouder gemeente Bergen: “We zijn blij dat de gesprekken tussen Kennemer Wonen, Stichting Welzijn Bergen en de gemeente ertoe hebben geleid dat de maatschappelijke functie van een buurthuis op deze locatie behouden is, dat is belangrijk voor de ontmoeting en verbinding. De twintig nieuwe woningen zijn hard nodig in de gemeente Bergen, maar zijn er nog niet genoeg. Samen zoeken we naar mogelijkheden om nog meer betaalbare huurwoningen te bouwen.”

Feestelijke middag
Na de onthulling van de plaquette werd de middag feestelijk met elkaar afgesloten met een kopje koffie of thee en een gebakje in het buurtcentrum. Andrea Landman: “De eerste activiteiten zijn hier al georganiseerd waarbij we zelfs al fungeerden als stembureau tijdens de verkiezingen. Als ik zie hoe mooi het hier is geworden, verwacht ik nog veel mooie momenten van ontmoeting en activiteiten voor de bewoners uit de buurt.”
“Daar sluit ik mij volledig bij aan. Op deze locatie komen meerdere aspecten samen. Kennemer Wonen zet zich niet alleen in voor de woningen, maar vindt ook een goed leefbare woonomgeving ontzettend belangrijk. Een thuis maken we samen,” sluit Krista Walter af.

Feestelijke onthulling nieuwe sociale huurwoningen en buurtcentrum op T&O terrein BergenOp de foto (vlnr): Andrea Landman, Yvonne Roos-Bakker, Krista Walter
Feestelijke onthulling nieuwe sociale huurwoningen en buurtcentrum op T&O terrein Bergen

Feestelijke onthulling nieuwe sociale huurwoningen en buurtcentrum op T&O terrein Bergen
Als verrassing werd door de directie van Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen B.V. een kunstwerk geschonken dat een mooie plek kreeg in het hofje.

error: Content is protected !!