Bergen · 17 juli 2023

Gratis shuttlebus naar Bergen aan Zee

Bergen aan Zee blijft deze zomer goed bereikbaar dankzij een gratis shuttlebus. Vervoersmaatschappij Connexxion kan vanwege personeelstekorten dit jaar opnieuw de verbinding tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee niet verzorgen. Om ervoor te zorgen dat Bergen aan Zee tijdens de drukke zomerperiode toegankelijk blijft, heeft de gemeente besloten een alternatief aan te bieden.

De kustbus, die buiten de reguliere openbaar vervoersdiensten in Noord-Holland Noord valt, was voor Connexxion geen verplichting. Het wegvallen van de kustbus maakt het echter moeilijker voor bezoekers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om Bergen aan Zee te bereiken.

Dienstregeling

Tijdens de zomervakantie, van 22 juli tot en met 3 september, zal de shuttlebus dagelijks tussen 11.00 en 19.30 uur rijden, met een frequentie van elke 30 minuten. De dienstregeling is beschikbaar op 9292ov en via de reisplanner van Connexxion. De bus biedt plaats aan maximaal 24 personen en het gebruik ervan is gratis.

Fietsenrekken

De gemeente heeft vorig jaar extra fietsenrekken geplaatst aan de boulevard van Bergen aan Zee om de toegankelijkheid voor fietsers te vergroten. Dit moedigt bezoekers aan om duurzaam vervoer te gebruiken.

Met de gratis shuttlebus en voldoende fietsparkeermogelijkheden streeft de gemeente ernaar om de bereikbaarheid van Bergen aan Zee te verbeteren en het gebruik van milieuvriendelijk vervoer te stimuleren. Bewoners en toeristen worden aangemoedigd om van deze alternatieve transportmogelijkheden gebruik te maken.

error: Content is protected !!