De Rijp / Regio · 19 januari 2024

Alle goederen voor Oekraïne weer welkom. Opslag in De Rijp elke maandag open

Alle goederen voor Oekraïne weer welkom. Opslag in De Rijp elke maandag open

Stichting Caritas Ukraine-Holland kan de komende maanden weer alle hulpgoederen innemen om die te transporteren naar de allerarmsten en oorlogsvluchtelingen in Oekraïne. De opslag aan de Zuiddijk 5 in De Rijp is elke maandag van 9.00 tot 14.00 uur open.

In november maakte Caritas bekend een voorlopige inleverstop voor kleding en meubilair in te moeten voeren. Dat was het gevolg van nieuwe regels die het voor hulporganisaties vrijwel onmogelijk zouden maken om hulpgoederen Oekraïne binnen te brengen. Met een doorlopende toevoer van kleding en meubilair en geen mogelijkheid de spullen in Oekraïne af te zetten, zou de opslag in De Rijp snel volraken.

Genoemde wetgeving, bedoeld om zwarthandel en btw-ontduiking tegen te gaan, is vooralsnog opgeschoven naar 1 april van dit jaar. Daarom is ook kleding en meubilair wederom van harte welkom. Kijk voor een overzicht van hulpgoederen die Caritas graag inneemt op de website: https://www.stichtingukraineholland.nl/

Caritas Ukraine-Holland probeert tot 1 april zo veel mogelijk trailers met hulpgoederen weg te brengen. De Rijper organisatie werkt samen met Oekraïense hulporganisaties die ervoor zorgen dat de gebrachte goederen op de juiste locaties en bij de juiste mensen terechtkomen.

error: Content is protected !!