De Rijp · 5 augustus 2024

Donatie boeken aan bibliotheek De Rijp door museum en oudheidkundige vereniging

Donatie boeken aan bibliotheek De Rijp door museum en oudheidkundige vereniging

Op woensdag 31 juli 2024 doneerde Tosca Sombroek , conservator van Rijper museum In ’t Houten Huis én secretaris van Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland, samen met museum vrijwilliger Beatrice een krat met nieuwe en oude boeken voor de collectie van de bibliotheek in De Rijp.

Een vrijwilliger van het museum constateerde dat in de collectie van de bibliotheek veel boeken over De Rijp ontbraken. Het museum bezit diverse titels in meervoud en wilde die dubbele titels graag aan de bibliotheek doneren. Tosca Sombroek heeft bij de bibliotheek geïnventariseerd welke boeken uit de museumwinkel en van de oudheidkundige vereniging voor donatie in aanmerking kwamen.

Beschikbaar voor iedereen

Ook heeft de bibliotheek vier boeken gekregen die in consignatie in het museum liggen, waaronder de uitgave Ouwe Meuk. Tosca Sombroek heeft de auteurs toestemming gevraagd om deze boeken gratis aan de bibliotheek te mogen geven!

De medewerkers van de bibliotheek zijn heel blij met de boeken en willen Tosca Sombroek en Beatrice hartelijk bedanken voor hun inspanningen en de gulle gift. De boeken worden opgenomen in de collectie van bibliotheek en komen daardoor beschikbaar voor iedereen.

error: Content is protected !!