Egmond aan Zee · 1 oktober 2024

Al ruim 1.100 inschrijvingen voor GP Groot Egmond-Pier-Egmond

Al ruim 1.100 inschrijvingen voor GP Groot Egmond-Pier-Egmond

GP Groot Egmond-Pier-Egmond daagt strandfietsers in het tweede weekend van 2025 uit om de strijd aan te gaan met het Noordzeestrand én de altijd wisselende weersomstandigheden. Op zaterdag 11 januari zullen zo’n 3.500 fietsers vanaf de Boulevard-Noord in Egmond aan Zee het spectaculaire parcours van 38 km gaan trotseren. Het strandseizoen is vanaf vandaag geopend, dus worden er weer talloze strandfietsers, gravelbikes en mtb-ers op het strand verwacht. 

De winterklassieker, georganiseerd door sportorganisatie Le Champion, staat bekend om het uitdagende parcours en is de grootste strandrace van Europa. De GP Groot Egmond-Pier-Egmond kan door elke getrainde fietser worden volbracht. Deelnemers verlaten bij de Pier in Velsen-Noord, Wijk aan Zee én Castricum aan Zee het strand om enkele obstakels te overwinnen.  Deze 24e editie belooft een waar spektakel te worden, vele toeschouwers bij de strandafgangen én de startstraat. De strandrace is geliefd bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Daarnaast staan er jaarlijks ongeveer 100 businessteams aan de start op de Champ-Élysées van Egmond aan Zee, de Boulevard Noord. 

JOIN CombiklassementDeelname  aan GP Groot Egmond-Pier-Egmond kan gecombineerd worden met de NN Egmond Halve Marathon, die zondag 12 januari plaatsvindt. Je schrijft je dan in voor het JOIN Combiklassement. Ieder jaar staan er ongeveer 600 deelnemers zowel op zaterdag als op zondag aan de start. Het parcours van de NN Egmond Halve Marathon voert de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer uniek is. De NN Egmond Halve Marathon viert dit jaar haar gouden jubileum, de hardloopklassieker wordt voor de 50e keer georganiseerd.   

Inschrijven
Inschrijven kan via www.gpgrootegmondpieregmond.nl t/m maandag 30 december 2024 of tot wanneer de deelnemerslimiet is bereikt. 

error: Content is protected !!