Egmond aan Zee · 3 november 2023

Inschrijven voor de Egmond Wandel Marathon

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024 staat Egmond aan Zee weer in het teken van de Egmond Wandel Marathon. Naast de vertrouwde afstanden van 10,5 en 21,1 km kunnen deelnemers aan de 19e editie van dit winterse wandelweekend ook routes van 15 km wandelen. Op zaterdag wandelen de deelnemers de Zuidroute, richting Egmond-Binnen en Castricum aan Zee. ‘s Zondags staat de verrassende Noordroute richting Bergen aan Zee en Schoorl op de agenda.

De Egmond Wandel Marathon staat bekend om de klassieke afstanden van 10,5 en 21,1 km. Als deelnemers één dag meedoen, wandelen zij een kwart of halve marathon. Bij een weekenddeelname wandelen zij over twee dagen een halve of hele marathon. Om meer uitdaging te bieden aan de wandelaars die de 10,5 km ontgroeid zijn, maar voor wie de 21,1 km te ver is, heeft de organisatie besloten om nieuwe routes van 15 km toe te voegen.

Zowel op zaterdag als op zondag is de start en finish van alle afstanden bij Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. De deelnemers wandelen over het strand en over de verrassende paden door het Noord-Hollands Duinreservaat, waar de kans groot is dat zij Schotse Hooglanders of een kudde Konikpaarden spotten. Onderweg komen de wandelaars langs verzorgingsposten, waar zij naast een stempel ook iets lekkers krijgen om even bij te komen. De nieuwe routekaarten zijn te zien op de website van de Egmond Wandel Marathon.

Ook dit jaar is PWN, de beheerder van het Noord-Hollands Duinreservaat, als goed doel aan de Egmond Wandel Marathon verbonden. PWN zet zich dagelijks in om de rijke flora en fauna in het Noord-Hollands Duinreservaat te beschermen. De vrijwillige donaties van de wandelaars worden dit jaar gebruikt om de konijnen in dit duingebied terug te brengen en de leefomgeving voor deze dieren te verbeteren. Het doel is om een echte duinsoort terug te brengen en de natuur een handje te helpen.

Met nog een kleine drie maanden te gaan tot de start van het evenement staan er al ruim 4.500 wandelaars ingeschreven. Wil jij ook sportief beginnen aan 2024 en genieten van de mooie omgeving van Egmond aan Zee en omliggende dorpen? Schrijf je dan vandaag nog in voor je favoriete afstand via www.egmondwandelmarathon.nl.

error: Content is protected !!