Egmond aan Zee · 23 mei 2024

Ontmoet KNRM Redders op de Nationale Reddingbootdag

Op zaterdag 25 mei 2024 houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de reddingstations. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee in Egmond aan Zee.

Op deze dag bedanken de 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die het reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij de morele achterban voor de redders. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich direct in te schrijven als nieuwe donateur!

Demonstraties
Het is voor de vrijwilligers van de KNRM dé gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over afwisselende reddingwerk van de KNRM mee te geven. Zo horen ze mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers alles uit de kast. Demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot.

Meevaren is geen garantie

De open dag wordt ieder jaar zó drukbezocht, dat meevaren helaas geen garantie is. Zeker nu wij door wet- en regelgeving gehouden zijn aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht. Voor kinderen tot 16 jaar geld onder begeleiding van een volwassenen. De dienstdoende schipper bepaalt altijd ter plekke of er gevaren kan worden. Houd daar rekening mee.

Aanwezig

  • Ambulancedienst
  • Politie
  • Brandweer
  • PWN
  • Reddingsbrigade Egmond
  • Egmonder Pinck

N.B  het is op dit moment nog onduidelijk of de vuurtoren open is voor bezichtiging in verband met werkzaamheden

Foto: Rob Glas
Tekst: knrm.nl

error: Content is protected !!