Egmond aan Zee · 21 januari 2024

‘tHuis Lioba wordt verrast!

EGMOND AAN DEN HOEF – 2024 kon niet beter beginnen voor de vrijwilligers en zorgprofessionals van ‘tHuis Lioba. In restaurant Zorgeloos kregen de aanwezigen scholing en werd er uitleg gegeven over het opnamebeleid en de financieringsvormen. Hoogtepunt was de onthulling van een nieuw promotiefilmpje voor een duofiets en de overhandiging van een royale cheque.

’tHuis Lioba is een (palliatief) respijthuis voor ontspanning en herstel. Zij richt zich op de zorg voor ongeneeslijk zieken en mensen met langdurige gezondheidsproblemen of beperkingen. Deze plek, gevestigd op het terrein van het Sint Lioba klooster, wordt vaak beschreven als een ‘oase van rust’.

De sfeer was uitstekend in het pas geopende restaurant. Dit kwam mede door de goed verzorgde en gevarieerde borrelplankjes, geschonken door één van de gasten van ‘tHuis Lioba.

Een lang gekoesterde wens van het huis is een duofiets. Op deze elektrische fiets met twee zitjes kunnen bewoners gemakkelijk de natuur en omgeving van Egmond verkennen. Om aan deze wens gehoor te geven maakten Milo Raven en Sofie Buitenhuis, studenten en vrijwilligers in de pr, een promotiefilmpje. Bikeshop Egmond stelde hiervoor een duofiets ter beschikking.

Mark de Niet van Nh1816 Verzekeringen en Sander Weel van Weel Verzekeringen & Hypotheken verrasten alle vrijwilligers met een leuk pakket van Zuivelhoeve Kaashuis Tromp. Voor Mark is ‘tHuis Lioba extra speciaal omdat zijn vader meerdere malen te gast is geweest. Om het initiatief van de duofiets te ondersteunen en de feestvreugde te verhogen, overhandigden Mark en Sander een cheque ter waarde van 5000 euro. Dit deden zij om iets terug te geven aan de regio.

Interesse in vrijwilligerswerk of het doen van een donatie? Kijk op https://thuis-lioba.nl/

error: Content is protected !!