Heiloo · 23 december 2023

Ali B verdacht van zedenmisdrijf met vrouw uit Heiloo

Man (33) veroordeeld tot jaar gevangenisstraf voor winkeldiefstal met geweld in Heiloo

HEILOO – Ali B. zal naar verwachting in juni volgend jaar voor de rechter verschijnen wegens drie aanklachten betreffende zedendelicten. De 42-jarige rapper wordt verdacht van zedenfeiten met drie vrouwen, gepleegd tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam, en Marokko. Een van de zaken is gerelateerd aan het tv-programma The Voice.

Het Openbaar Ministerie van Noord-Holland heeft aangekondigd dat het onderzoek naar de beschuldigingen tegen Ali B. uit Almere is afgerond. De meest recente aanklacht betreft een verkrachting die zou hebben plaatsgevonden tijdens een schrijfkamp in Heiloo in augustus 2018.

Daarnaast wordt hij beschuldigd van een aanranding in Amsterdam in mei van hetzelfde jaar, vermoedelijk gerelateerd aan zijn rol als coach in The Voice of Holland. Bovendien wordt beweerd dat hij in april 2014 een vrouw in Marokko heeft verkracht. De advocaat van Ali B., Bart Swier, heeft verklaard dat de artiest alle beschuldigingen betwist.

Ali B. reageerde opgelucht op de aankondiging van de zittingsdatums, nadat hij lang heeft moeten wachten. Hij kijkt ernaar uit om zijn kant van het verhaal te delen in de rechtbank. Over verdere details wil zijn advocaat geen uitspraken doen en benadrukt dat ze de zaak in de rechtbank zullen voeren.

Eerder dit jaar is een andere aanklacht tegen Ali B. geseponeerd omdat er volgens justitie geen sprake was van een strafbaar feit. De zanger uitte destijds blijdschap over dit besluit, maar bekritiseerde wel de publieke bekendmaking van het Openbaar Ministerie voordat eventuele bemiddelingsgesprekken tussen hem en de vermeende slachtoffers hadden plaatsgevonden.

Het is naar verwachting dat Ali B. op 12 en 13 juni 2024 voor de rechtbank in Noord-Holland in Haarlem zal verschijnen. De beschuldigingen aan zijn adres werden publiekelijk bekendgemaakt tijdens een uitzending van BOOS. In december kwam ook naar buiten dat Marco Borsato wordt vervolgd voor het misbruiken van een minderjarig meisje, maar zijn exacte rechtszaakdatum is nog niet bekend.

error: Content is protected !!