Heiloo · 23 mei 2024

Heiloo zoekt nieuwe kinderburgemeester

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je de kinderen uit de gemeente. Wat vinden kinderen belangrijk en waar vragen ze aandacht voor. Daarnaast helpt de kinderburgemeester de burgemeester van Heiloo bij een aantal taken, zoals belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Een opvolger voor de kinderburgemeester

Op dit moment vervult Fleur Bakker van basisschool St. Radboud nog met vol enthousiasme de rol van kinderburgemeester in Heiloo. Na de zomervakantie gaat zij naar de middelbare school en zit haar periode van een jaar als kinderburgemeester erop. Het is dus tijd voor een opvolger!

Kinderen die kinderburgemeester willen worden kunnen een brief, e-mail of filmpje insturen om aan te geven waarom ze graag kinderburgemeester willen worden. 

In ieder geval is de nieuwe kinderburgemeester:

  • Woonachtig in de gemeente Heiloo.
  • Op dit moment leerling van groep 7 (volgend schooljaar groep 8).
  • Enthousiast en vindt het leuk om met mensen om te gaan, zowel met kinderen als volwassenen.
  • Betrokken bij onderwerpen die in Heiloo spelen.
  • Niet bang om zijn of haar mening te geven.

Solliciteren

Solliciteren gaat als volgt:

  1. Stuur uiterlijk dinsdag 11 juni 2024 een sollicitatiebrief, e-mail of filmpje aan de burgemeester. Dit kan via een e-mail aan bestuurssecretariaat@heiloo.nl. Of stuur onder vermelding van ‘sollicitatie kinderburgemeester’ per post naar gemeente Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. 
  2. We nodigen een aantal kinderen uit voor een gesprek met de selectiecommissie. In de selectiecommissie zitten de burgemeester, een raadslid en de bestuursadviseur van de gemeente. 
  3. De sollicitatiegesprekken met de selectiecommissie zijn op woensdagmiddag 19 juni 2024.

Installatie en afscheid

De installatie van de nieuwe kinderburgemeester gebeurt op maandagavond 15 juli 2024 om 19.30 uur. Dan nemen we ook afscheid van de huidige kinderburgmeester.

Onze eerdere kinderburgemeesters

Burgemeester Mascha ten Bruggencate met kinderburgemeester Fleur Bakker (2023-2024).
Burgemeester Mascha ten Bruggencate en kinderburgemeester (2022-2023) Maurits van Schouten.
error: Content is protected !!