Heiloo / Sport · 13 april 2024

Kom zondag naar de PCC Maalwater Run, Bike en Walk!

HEILOO – Op zondag 14 april vindt de 13e editie plaats van de PCC Maalwater Run & Walk! Dit jaar is er voor het eerst, naast de Run en Walk, ook een fietstocht. De organisatie is in handen van de Rotary Club Heiloo, in samenwerking met de buurtsportcoaches Heiloo en atletiekvereniging Trias. Het sportieve karakter staat voorop, maar uiteraard wordt ook weer geld ingezameld voor het goede doel. 

Goede doelen

Het goede doel is opnieuw het Rotary Sportfonds. Met dit fonds steunt Rotary Heiloo de sportparticipatie door jongeren, ouderen, vluchtelingen, statushouders en gehandicapten. Daarnaast zal dit jaar ook weer een bijdrage worden gedaan aan het Zomerkamp Heiloo en aan Timmerdorp. Hoofdsponsor is opnieuw het PCC, de middelbare school die sport hoog in het vaandel heeft staan. Bijdragen van andere ondernemingen en organisaties uit Heiloo en omgeving maken de realisatie van dit evenement mogelijk.

Afstanden

De Run gaat over afstanden van 300 meter op de atletiekbaan (de Bambini Run voor de kleuters), 1 en 2 kilometer voor de basisschooljeugd (door de woonwijk grenzend aan de atletiekbaan en voetbalvelden), 4 kilometer voor de middelbareschoolleerlingen (2 x parcours van de 2 kilometer) en de 10 kilometerwedstrijd en prestatieloop voor ieder die wil (door de woonwijk en de polder richting Egmond). Alle afstanden starten bij AV Trias.

Inschrijven

De lengte van de Walk kun je zelf kiezen (tussen de 4 en 16 kilometer (beschreven in het wandelboekje dat beschikbaar komt). De routes gaan allemaal door de Noorderneg en de 16 kilometer gaat langs het klooster in Egmond-Binnen en de duinen. Voor de eerste keer wordt dit jaar ook een fietstocht georganiseerd van 20 kilometer. Leden van de werkgroepen Heiloo en Castricum van Stichting Oer-IJ begeleiden de fietsers langs historische plekken in onze omgeving.

Meer informatie vind je op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl en inschrijven kan via www.inschrijven.nl

error: Content is protected !!