Heiloo · 15 maart 2024

Meer duidelijkheid over moord in Klooster OLVN in Heiloo

De 51-jarige E. A., die destijds in het huisje woonde, wordt ervan beschuldigd Assaf met een bijl of hakmes om het leven te hebben gebracht na een ruzie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft A. vervolgens het lichaam van Assaf in stukken gezaagd, vernietigd en begraven.

E. A., afkomstig uit Egypte, verbleef sinds eind 2022 met toestemming van de rector van het klooster in het huisje. Bij zijn aanhouding in april vorig jaar heeft hij bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van Assaf.

Bij een recente zitting in de rechtbank, waar zowel de advocaat als de verdachte afwezig waren, werd bekendgemaakt dat de verdachte momenteel ter observatie in het Pieter Baan Centrum zit. Het Openbaar Ministerie verwacht in april het rapport van deze observatie te ontvangen.

Er wordt een compilatie gemaakt van alle beschikbare camerabeelden en telefoongegevens van de verdachte in het onderzoek naar de dood van Assaf. Daarnaast zal opnieuw geprobeerd worden om met A. in gesprek te gaan, aangezien hij tot op heden geen inhoudelijke verklaring heeft afgelegd.

Bron: Beatfm

error: Content is protected !!