Noord-Holland · 12 januari 2024

AB Vakwerk verstevigt positie door overname Herenbos

Sneek/Schagen – AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar marktpositie in Noord-Holland en in de polders van Flevoland. Daarnaast breidt ze met de overname haar activiteiten verder uit naar Zuid-Holland. Hiermee stijgt de omzet van AB Vakwerk naar ruim 110 miljoen euro en wordt het personeelsbestand uitgebreid met ruim 500 vakkrachten.

Aanpak tekort vakkrachten hoogste prioriteit

Het aanpakken van het tekort aan vakkrachten heeft al langere tijd de hoogste prioriteit van AB Vakwerk. Marco Meijer, algemeen directeur AB Vakwerk: “Als één van de grootste werkgevers van het noorden van het land bieden wij dagelijks aan ruim 3000 medewerkers werk bij leden en klanten in de agrarische- en aanverwante MKB-sectoren. De druk op de arbeidsmarkt is enorm, maar door gerichte en kwalitatief slimme investeringen weten wij deze problematiek om te zetten in mooie kansen. Naast de overname van twee gerenommeerde opleiders (ATO Bedrijfstrainingen en Edunoord) de afgelopen jaren, zijn wij er ontzettend trots op nu ook een specialistische personeelsdienst over te kunnen nemen die onze positie nog verder gaat verstevigen.”

Groei en ontwikkeling van groen- en agrarische activiteiten
“De overname van Herenbos is enerzijds ontstaan uit een opvolgingsvraagstuk en anderzijds om het sterke merk Herenbos in de groensector verder te ontwikkelen”, aldus Marcel Faber, directeur/eigenaar Herenbos. Herenbos is al jaren dé specialist in het groen in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland en werkt samen met andere uitvoerders voor de Stichting Tri groei in groen. Een unieke landelijke samenwerking tussen hoveniers, groenvoorzieners, opleiders en leerlingen gericht op het opleiden van vakbekwaam personeel voor de groensector. Faber is zeer content met de overname. “AB Vakwerk voelt vertrouwd en door het bundelen van krachten kan Herenbos nog verder groeien en ontwikkelen in de groen sector.” Voor AB Vakwerk biedt het naast de versteviging van haar marktpositie in het groen ook de kans om de re-integratie activiteiten van Herenbos in te zetten in haar eigen netwerk. Herenbos gaat onder eigen label haar activiteiten voortzetten waarbij alle medewerkers behouden blijven voor de organisatie. Faber zal daarbij zorgdragen voor een warme overdracht.

Focus 2024 blijft gericht op aanstekelijk werkgeverschap

AB Vakwerk focust met haar plannen ook in 2024 op het verstevigen van haar positie in deze turbulente markt. Investeren in aanstekelijk werkgeverschap is voor AB Vakwerk de sleutel tot het verkrijgen en behouden van een onderscheidende werkgeverspositie. “Onze vakkrachten zijn onze belangrijkste ambassadeurs”, aldus Meijer. “Het continu investeren in ons belangrijkste kapitaal, zorgt ervoor dat we onze vakkrachten kunnen behouden, nieuw talent aantrekken én dat we een aantrekkelijke partner blijven voor onze agrarische leden en klanten.”

error: Content is protected !!