Noord-Holland · 25 mei 2024

Babymoon populair in Noord-Holland

Nog héél even met zijn tweetjes – of eigenlijk: drietjes – er tussenuit voordat alles anders wordt. Dat is het idee van de babymoon, een vakantie voor stellen die hun eerste kindje verwachten. Deze vorm van reizen is in opkomst, zeker in Noord-Holland. Dat blijkt uit onderzoek onder 750 respondenten van Made for Moments.

Vier op de tien (40%) Noord-Hollandse stellen die een kindje verwachten gaat op babymoon. Ook in Zuid-Holland (43,14%) en Noord-Brabant (43,44%) is de laatste vakantie zonder baby in trek. In Zeeland daarentegen gaat slechts 18,75% nog op reis voordat de kleine er is. Daarmee is de babymoon het populairst in de meest stedelijke provincies, specifiek in de Randstad en de Brabantse stedenrij.

In opkomst
‘De babymoon is al sinds enkele jaren in opkomst, maar wordt nu echt populairder’, vertelt Patricia Pauwels van Made for Moments. 87,5% van de ondervraagden is bekend met de term en 35,8% is ook op babymoon geweest (waarvan een heel klein deel alleen). ‘Influencers begonnen de term een paar jaar geleden steeds vaker te gebruiken en inmiddels is de babymoon helemaal ingeburgerd.’ Nederlandse reisorganisaties zoals TUI spelen daar al langer op in door bepaalde vakantiebestemmingen specifiek aan te prijzen als babymoon-vakantie.

Vliegreis
Opvallend is dat de meeste respondenten ‘gewoon’ in Nederland zijn gebleven voor hun tripje, namelijk 51,5%. Het gros maakte de reis tussen de 20 en 24 weken zwangerschap. ‘Dan mag je ook nog vliegen’, duidt Pauwels. 29,2% pakte dan ook daadwerkelijk het vliegtuig voor de babymoon.

error: Content is protected !!