Noord-Holland / Sport · 10 juni 2024

De Ronde van de Westfriese Omringdijk: schrijf je nu in!

Op zondag 14 juli vindt de 13e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. Fietsers kunnen starten vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik of Schagen en kiezen uit routes van 50, 80 of 135 kilometer. Inschrijven kan tot en met maandag 1 juli via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

Fiets door een schilderachtig landschap
Deelnemers fietsen langs VOC-stadjes, polderlandschappen en het IJsselmeer. De 135 kilometer route voert over de gehele Omringdijk, terwijl de kortere routes van 50 en 80 kilometer geschikt zijn voor recreanten en beginners. Deze routes bieden een mix van dijk, polder en Westfriese dorpjes.

Je koike je ogen uit
De Westfriese Omringdijk biedt een rijke historie en prachtige vergezichten. Op sommige plekken torent de dijk wel zes meter boven het landschap uit, gevormd door vroegere doorbraken en ’wielen’. Fietsers passeren hoogtepunten zoals de strijkmolens van Rustenburg, vuurtoren ‘de Ven’ en Kasteel Radboud. Onderweg zijn er stempelposten bij onder andere het Stoommachinemuseum in Medemblik en Bierbrouwerij De Werf in Enkhuizen.

Fiets voor Right To Play
Het goede doel dit jaar is Right To Play, een organisatie die sport en spel inzet om het leven van kinderen wereldwijd te verbeteren. Deelnemers kunnen geld inzamelen via een actiepagina of een vrijwillige bijdrage doen. Wie minimaal 200 euro ophaalt, ontvangt een uniek Right To Play-shirt.

Inschrijven
Inschrijven voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk kan tot en met maandag 1 juli via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

Foto: Aangeleverd le Champion

error: Content is protected !!