Noord-Holland · 19 augustus 2023

Hoek tot Helder weer begonnen

Het windraam voor de iconische kitesurftocht Hoek tot Helder is vanaf zaterdag 19 augustus weer open. De organisatie wacht nu op de dag met de perfecte weersomstandigheden om het evenement door te laten gaan.

Hoek tot Helder is met 130 kilometer de langste eendaagse kitesurftocht van de wereld. Het windraam, de periode dat Hoek tot Helder gehouden kan worden, is geopend tot 5 november. 

Er was ruimte voor 5000 deelnemers en de startbewijzen waren in een minuut uitverkocht. Met dit unieke sportevenement wordt geld opgehaald voor de Hartstichting. 

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Pas 48 uur van tevoren wordt bekend wanneer deze tocht begint. 

De titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de kiters die hiervoor maanden hebben getraind.

Hoek tot Helder komt deze editie met een primeur. De tocht is de hele dag via een livestream te volgen. Met meerdere camera’s op de grond, een drone en bodycams worden de kiters de hele dag gevolgd en zijn er interviews en updates.

Meer informatie: www.hoektothelder.nl.

Foto: Kimberley Danielle Fotografie – HTH5

error: Content is protected !!