Noord-Holland · 25 mei 2024

Klas P4 Europese school wint 30dagengezonder

In maart organiseerde GGD Hollands Noorden de actie ‘30dagengezonder’. Bij deze actie kiezen deelnemers hun eigen gezonde uitdaging, bijvoorbeeld elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten of elke dag je smartphone een uurtje uit. Om scholen in regio Noord-Holland-Noord extra te stimuleren om deel te nemen aan de actie heeft de GGD een dopper win-actie uitgezet onder scholen.

Van de deelnemende klassen die hun ervaring met de GGD deelden, heeft één klas doppers voor de hele klas gewonnen: klas P4 van de Europese school in Bergen is de gelukkige winnaar van de doppers! Deze klas had zich aangemeld met de uitdaging: de Daily mile. Dagelijks onderbreken kinderen de lesdag om 15 minuten in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan. Charles Campbell, teachers and sports coordinator: ‘My pupils really enjoyed this experience in school and so did the parents at the weekend too.’

Vijf basisscholen en drie voortgezet onderwijs scholen in de regio hebben met meerdere klassen en verschillende uitdagingen aan de actie meegedaan. Op donderdag 16 mei heeft Esther Kleine Deters van GGD Hollands Noorden de doppers aan de leerlingen en docent van groep P4 uitgedeeld.
Esther: ‘Fantastisch om de diverse uitdagingen binnen te krijgen en dat scholen ervaren dat de impact van een kleine aanpassing in het gedrag toch best groot kan zijn. Nog mooier vind ik het om te horen dat de klassen het nieuw aangeleerde gedrag voortzetten.’

‘30dagengezonder’ is een jaarlijkse actie voor jong en oud. De organisatie is een samenwerking tussen Bureau Objectief, Universiteit Maastricht en verschillende GGD’en: GGD Hollands Noorden, GGD Gooi en Vechtstreek, GGD Zaanstreek Waterland, GGD Brabant en GGD IJsselland.

error: Content is protected !!