Noord-Holland · 29 november 2023

Nieuwe campagne ‘van Hoe? naar Zo!’ toont kansen van energietransitie

De Noord-Hollandse campagne Van Hoe naar Zo wordt vast onderdeel van de landelijke campagne Zet ook de knop om. Doel van de campagnes is om Nederland enthousiast te maken voor de overstap naar schone energie. RES-regio’s en gemeenten kunnen het campagnemateriaal gebruiken.

De campagne Van Hoe naar Zo vertelt verhalen over hoe inwoners, bedrijven en verenigingen in Noord-Holland overstappen op schone energie. Dat slaat aan. Een logische stap dus, om deze campagne vast onderdeel te maken van de landelijke campagne Zet ook de knop om. Die campagne heeft hetzelfde doel: mensen enthousiast maken voor de energietransitie en laten zien hoe je zelf ook stappen kan zetten. Vanaf 27 november starten de eerste gezamenlijke campagne-uitingen. 

Samen eenduidige en herkenbare boodschap uitdragen

Als RES-regio en gemeente kun je gebruikmaken van de materialen die voor de gezamenlijke campagne worden gemaakt. Door allemaal deze zelfde huisstijl te gebruiken, dragen we samen een eenduidige en herkenbare boodschap uit in heel Nederland. Je vindt de campagne-materialen in de toolkit op de website van het Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat (LCNK). 

Hoe kun je mee doen?

Je bent als regio of gemeente vrij om via je eigen kanalen te delen wat je wilt. Je hoeft je daar niet voor aan te melden. Hoe meer regio’s en gemeentes meedoen, hoe groter het landelijke bereik. Groot voordeel is dat in de campagneweken de Rijksoverheid betaalde advertising inzet, waardoor iedereen profiteert van een groot landelijk bereik. Voor meer informatie kun je contact opnemen met  r.woerd@npres.nl.error: Content is protected !!