Noord-Holland · 27 oktober 2024

Reactie GS op klimaatplannen kabinet

Energieroute Noord-Holland: straks zonnepanelen bij rotonde Kooimeer

De provincie Noord-Holland heeft dringend behoefte aan oplossingen om ervoor te zorgen dat duurzaam opgewekte stroom ook gebruikt kan worden door inwoners en bedrijven.

Het is daarom goed dat het kabinet de noodzaak inziet om extra maatregelen te nemen die de verduurzaming van bedrijven en woningen stimuleert.

Zorgvuldigheid en snelheid
De aanpak van netcongestie is daar een belangrijk onderdeel van, vinden Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Daarbij vinden zij het belangrijk op te merken dat de rechten van inwoners, bedrijven en natuur goed worden beschermd. GS wil dat zorgvuldigheid en snelheid met elkaar in balans zijn.

Plannen lagen er deels al
Gedeputeerde Rosan Kocken ziet de maatregelen graag tegemoet: “Ik hoop dat dit kabinet de urgentie niet alleen in woorden belijdt, maar ook in daden laat zien. Als we nu de snelheid eruit halen, hebben wij daar later last van.”

“Het is belangrijk dat wij blijven doorgaan met maatregelen nemen die verduurzaming stimuleren, zodat wij onze klimaatdoelstellingen en RES-doelen wel gaan halen. Die plannen lagen er voor een deel al.”

“Ik ben vooral benieuwd naar de concrete uitwerking en hoe snel het Rijk daarmee aan de slag denkt te gaan. Het moet niet bij plannen maken blijven, maar vooral ook uitvoerbaar zijn en tot resultaat leiden.”

error: Content is protected !!