Noord-Holland · 20 november 2023

Record opbrengst Reddersgala KNRM

Het jaarlijkse KNRM-benefietgala, waar ruim 600 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, heeft een totaalopbrengst van 1.364.976 euro opgeleverd! Het was dit jaar de zeventiende keer dat de KNRM het Reddersgala organiseerde. 

Overhandiging van de cheque.
Overhandiging van de cheque. (Foto: KNRM)

De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten aan de hand van presentator Patrick Lodiers ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans op het podium de opbrengst van de avond bekend aan Frits van Bruggen, voorzitter van de KNRM.

Donaties

De dag voor het Reddersgala had het salesevent ‘KNRM Captain of Sales’, het officieuze voorprogramma van het Reddersgala, al een basis gelegd voor de opbrengst door plusminus 333.000 euro aan donaties te werven.

Veiligheid van vrijwilligers

De KNRM besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1.400 vrijwilligers ten goede komen. Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd op de avond zelf de opbrengst nog verder verhoogd.

De 45 reddingstations van de KNRM komen jaarlijks ruim 2.500 keer in actie, waarbij ruim 3.500 mensen veilig aan de land worden gezet. De KNRM doet dit als zelfstandige, ongesubsidieerde organisatie en is dus geheel afhankelijk van donaties.

error: Content is protected !!