Noord-Holland · 4 augustus 2024

Tentoonstelling Jouw Noord-Holland

Tentoonstelling Jouw Noord-Holland

REGIO – Woensdag 24 juli opende de fototentoonstelling ‘Jouw Noord-Holland’ bij het Noord-Hollands Archief.

In het Archiefcafé in de Janskerk in Haarlem worden de beste foto’s getoond, die in het kader van een tentoonstelling over de collectie Provinciale Atlas Noord-Holland in 2023 werden ingezonden. De geselecteerde beelden laten de provincie door de lens van haar eigen bewoners zien, die hun unieke perspectieven hebben vastgelegd.

Beheer Provinciale Atlas Noord-Holland
In 2023 was het precies 100 jaar geleden dat de collectie Provinciale Atlas Noord-Holland bij het Noord-Hollands Archief (NHA) in beheer kwam. Een collectie die tot op de dag van vandaag wordt verrijkt met nieuwe objecten.

Publieksactie
Om dit te vieren werd de tentoonstelling ‘Vereeuwigd. 100 jaar Provinciale Atlas Noord-Holland’ ingericht en werd het publiek gevraagd om beelden in te sturen die voor hen karakteristiek zijn voor Noord-Holland.

De publieksactie was een groot succes en leverde bijna 300 inzendingen op. De jury selecteerde tien foto’s en één lithografie. Prachtige nieuwe objecten voor de collectie, die veelal de verbondenheid met de natuur laten zien.

Openingstijden tentoonstelling
De tentoonstelling is tot en met 21 september te zien in de Janskerk, Jansstraat 40 in Haarlem. De Janskerk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en iedere derde zaterdag van de maand van 9.00 tot 16.00 uur.

De collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland bestaat uit meer dan 73.000 objecten en kan door iedereen worden geraadpleegd in de beeldbank van het Noord-Hollands Archief.

error: Content is protected !!