Noord-Holland · 19 augustus 2024

Wereld Alzheimer dag zaterdag 21 september

Wereld Alzheimer dag zaterdag 21 september

Sport Vitaal en Alzheimer Noord Kennemerland organiseren op zaterdag 21 september “Wereld Alzheimer dag” buurtwandelingen voor thuiswonenden mensen met geheugenproblemen en hun naasten.

Wereld Alzheimer Dag is het moment om extra aandacht te besteden aan dementie en de impact ervan op mensen en hun omgeving. Dit jaar staat het thema ‘Samen in Beweging’ centraal. Hiermee willen we het belang van een actieve levensstijl onderstrepen, ook voor mensen met geheugenproblemen. Beweging brengt plezier, vermindert stress en is gezond voor het brein.

Buurtwandelingen

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag organiseren Sport Vitaal en Alzheimer Noord-Kennemerland op zaterdag 21 september buurtwandelingen speciaal voor thuiswonende mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Deze wandelingen starten vanaf Wijkcentrum Daalmeer, Wijkcentrum Mare Nostrum, Thuis in Wijkcentrum Overdie en Sociaal & Cultureel wijkcentrum De Oever en zijn gratis.

Iedereen die geïnteresseerd is om mee te wandelen, kan zich aanmelden via Sport Vitaal – sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06-28510517 (bereikbaar op ma t/m vrij 09.00-12.00 uur).

Programma
10.30 uur – Inloop met koffie/thee

11.00 uur – Start buurtwandeling, o.l.v. medewerker van Sport Vitaal

12.00 uur- Afsluitende lunch.

Over dementie
Dementie treft door de vergrijzing steeds meer mensen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt deze slopende hersenziekte. In Nederland hebben momenteel 300.000 mensen de ziekte en dat aantal zal in de toekomst flink stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Alzheimer Nederland werkt daarom met hart en ziel aan een beter leven met dementie en een toekomst zonder dementie.

error: Content is protected !!