Petten · 18 oktober 2024

Petten, het dorp dat meerdere malen verdween

Petten, het dorp dat meerdere malen verdween

Architectuurhistorica Colette Cramer geeft op dinsdag 29 oktober 2024 een gratis lezing bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard. De lezing heet ‘Petten, het dorp dat meerdere malen verdween’.
 

Het grondgebied van het hoogheemraadschap is rijk aan watererfgoed. De sporen van de Noord-Hollandse waterstaatsgeschiedenis zijn overal te vinden. Eeuwenoude dammen en dijken, molens, gemalen en sluizen vertellen boeiende verhalen. Deze lezing door Colette Cramer gaat over de strijd die de Pettenaren voortdurend voerden tegen zee en zand. Het dorp werd meerdere malen verzwolgen en moest weer landinwaarts worden opgebouwd. Aan de hand van oude dijken wordt het verhaal verteld over de strijd van het dorp Petten met de zee.

Colette Cramer (1982) is gespecialiseerd in water- en militair erfgoed. Ze heeft bijgedragen aan diverse cultuurhistorische inventarisaties en waarderingen, met name aan waterwerken en Koude Oorlog erfgoed. Daarnaast werkt ze voor de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) en Vereniging de Hollandsche Molen.

Aanmelden

De lezing vindt plaats op dinsdag 29 oktober 2024 van 12.30 tot 13.00 uur in het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. De toegang is gratis. Naast de lezing kunt u een bezoek brengen aan de museale ruimte ‘Waterschat’, waar u via een audiotour prachtige verhalen kunnen horen over de geschiedenis van het waterschap.

Vanwege beperkte parkeergelegenheid raden we aan om met het OV te komen of op de fiets. U kunt zich aanmelden voor de lezing op www.hhnk.nl/lezing.
 

error: Content is protected !!