Regio · 22 juli 2023

De leukste fietsroutes van Nederland

De leukste fietsroutes van Nederland

Nederland is natuurlijk een echt fietsland. Niet zo vreemd dus dat er dus ook overal allerlei verschillende mooie fietsroutes zijn. Of je nu houdt van de natuur of het liefst door de stad fietst, om ook direct een stukje geschiedenis te kunnen zien, het kan in ons land allemaal. Omdat de lijst met fietsroutes wat lang wordt wanneer we de mooiste voor je op een rijtje zetten, hebben we een selectie gemaakt van niet alleen de leukste en mooiste routes die je kunt fietsen, maar ook de routes die het meest toegankelijk zijn. Dus of je nu op een normale fiets zit of op een e-bike, met deze routes kan het allebei.

Normale fiets of e-bike met middenmotor?

Voor de de leukste routes met je bespreken, is het eerst goed om wat dieper in te gaan op het type fiets dat je gebruikt. We hebben al aangegeven dat deze routes geschikt zijn om zowel met de normale, als een e-bike af te leggen, maar wil je optimaal kunnen genieten van de omgeving en niet bang hoeven zijn dat je na de eerste paar kilometers met een bezweet voorhoofd en de tong tot op de knieën op de fies zit? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een e-bike met middenmotor. Het voordeel aan deze e-bikes, is dat je het idee hebt alsof je op een normale stadsfiets zit, terwijl je in werkelijkheid weinig tot niets hoeft te doen.

Het platteland

Veel mensen denken bij het platteland aan het noorden en oosten van Nederland. Toch is dit absoluut niet het geval. Wist je namelijk dat je ook in het westen voldoende natuurgebieden vindt, waar je kilometers kunt fietsen zonder dat je ook maar een huis ziet? Wanneer je zelf in de grote stad woont, is het platteland de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen. Je fietst door groene weilanden, vaak gevolgd door enkele idyllische dorpjes en langs kronkelende rivieren. De frisse lucht en het rustgevende geluid van fluitende vogels zorgen ervoor dat je even alles om je heen vergeet en lekker kunt genieten. Handig is wel om wat eten en drinken mee te nemen, voor het geval je een flink eind uit de richting bent. Ondanks de vele kleine dorpjes, kan het soms wel even duren voordat je weer in de ‘bewoonde’ wereld bent.

Fiets langs de kust

De Nederlandse kust is veel meer dan alleen Schevening en Zandvoort. Wist je namelijk dat er tal van mooie routes door de duinen zijn, waar je de nodige kilometers kunt fietsen? Nu is dit misschien voor de mensen uit het noorden en oosten van het land qua ligging niet praktisch, maar mocht je een keer een weekend richting het strand gaan of de naastgelegen plaatsen zoals Haarlem? Dan is het zeker aan te raden om de fietsen mee te nemen of daar een fiets te huren. Het mooie aan de duinen, is dat je helemaal zelf bepaalt of je nu 5, 10 of zelfs 20 kilometer wilt fietsen. Aangezien er allerlei leuke strandtentjes zijn, kun je dus wanneer je maar wilt even rustig zitten en genieten van het uitzicht op zee.

error: Content is protected !!