Regio · 16 juli 2024

Hoogheemraadschap: ‘Leg jouw moment vast op een foto en maak kans op mooie prijzen’

Hoogheemraadschap: ‘Leg jouw moment vast op een foto en maak kans op mooie prijzen’

REGIO – ‘s Zomers beleven veel mensen plezier op en in de Noord-Hollandse sloten, grachten en meren. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) vraagt inwoners om deze momenten met de camera vast te leggen en mee te doen aan de fotowedstrijd. Deelnemers maken kans op spetterende prijzen.

Meedoen aan de zomerse fotowedstrijd kan tot en met 31 augustus via de website van HHNK. Het Hoogheemraadschap vraagt de deelnemers een foto te maken van zichzelf te maken of van iemand anders in of op het water. De vervolgvraag is: upload de foto op de website, vertel waar het is en hoe degene op de foto genoot van het water. 

Stem op de mooiste foto

Op de website zijn de voorwaarden te vinden en kan er ook gestemd worden op de mooiste foto. De hoeveelheid stemmen op een foto telt voor 25 procent mee in de eindscore. Het juryoordeel telt mee voor 75 procent. Voor de top 6 zijn er ‘spetterende’ prijzen te winnen zoals een windsurfles, varen met een fluisterbootje en waterskiën.

Beleef het water

We suppen, varen en zwemmen in de zomer wat af. Met vijftien rioolwaterzuiveringsinstallaties zuivert het Hoogheemraadschap het vieze water uit toiletten, wasbakken en douches. Vervolgens zorgt de organisatie ervoor dat het daarna weer schoner de sloten in stroomt. HHNK wil inwoners hiervan bewust maken met onder meer deze fotowedstrijd.

In actie voor schoner water

HHNK laat ook zien wat inwoners zelf kunnen doen voor schoner water: spoel uitsluitend poep, plas en wc-papier door de wc. Ruim zwerfvuil op zodat het niet in de sloot belandt.

Meer informatie over de campagne en wat nog meer mogelijk is om te komen tot schoner water vind je op veiligschoonvoldoende.nl (Bron foto: HHNK).

error: Content is protected !!