Regio · 22 juli 2024

Introductie Dixi ZonnebloemPot

Introductie Dixi ZonnebloemPot

Zondag 14 juli was de aftrap van de campagne ‘Waar kan ik plassen?’ Nationale Vereniging de Zonnebloem wil hiermee aandacht vragen voor de toegankelijkheid van openbare ruimtes.

In samenwerking met DIXI is daarom de ‘ZonnebloemPot’ geïntroduceerd. Een opvallend, rolstoeltoegankelijk, mobiel toilet. De onthulling van deze toiletten was tijdens 4Daagse van Nijmegen.

Mensen met een beperkingen kunnen onvoldoende meedoen aan de samenleving. In de horeca is vaak geen geschikt toilet en werkgevers zijn lang niet altijd voorbereid op een beperkte collega.

Bovendien worden mensen met een beperking vaak niet serieus genomen. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan vraagt Nationale Vereniging de Zonnebloem aandacht voor die barrières, met de introductie van de ZonnebloemPot .

Ontoegankelijkheid serieus nemen
De Zonnebloem roept het kabinet op om ontoegankelijkheid serieus te nemen en wil organisatoren van evenementen en ook gemeentes met hun stadsparken bewust maken om óók aan een rolstoelvriendelijk toilet te denken. Hiermee worden evenementen voor iedereen toegankelijk.

Foto: onthulling ZonnebloemPot (aangeleverd)

error: Content is protected !!