Regio · 10 januari 2024

Leger des Heils legt opnieuw deken van Warme Kamers over Nederland

Leger des Heils legt opnieuw deken van Warme Kamers over Nederland

Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. In een tijd waar bestaanszekerheid voor steeds meer Nederlanders een probleem is, wil het Leger des Heils een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. En daarmee een plek bieden aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid.

In de winter van vorig jaar startte het Leger des Heils al met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energiekosten. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening minder hoog is, vormen de kosten van levensonderhoud voor veel mensen nog altijd een probleem. Volgens de gemeenten dreigen nog altijd veel gezinnen in armoede te belanden door het afschaffen van de energietoeslag en het prijsplafond. Daarom biedt het Leger des Heils, samen met partners, ook deze winter extra warmte. De buurthuiskamers gaan iedere dag open en met behulp van extra vrijwilligers worden de openingstijden zo veel mogelijk verruimd. Zo heeft iedereen een plek om er warmpjes bij te zitten, te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een boek te lezen.

Voor iedereen
Bestaanszekerheid is voor steeds meer Nederlanders een probleem. Ze hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen en door een gebrek aan sociaal netwerk, kampen ze vaak met eenzaamheid. Daarom zijn de Warme Kamers er voor jong, oud en alles daar tussenin. Of je nu op zoek bent naar een warme plek en een praatje, of een kop koffie en een studieplek, iedereen is er van harte welkom.

Sluit je aan en vorm een warme deken
Met behulp van de bibliotheken, andere organisaties, bedrijven, scholen en kerken waren er vorige winter in totaal ruim 1.400 Warme Kamers geopend door heel Nederland. De bibliotheken hebben zich weer aangesloten, net zoals een aantal andere organisaties. Op dit moment zijn er al meer dan 1.000 Warme Kamers beschikbaar. Bedrijven, organisaties, scholen en kerken kunnen zich ook nu weer aansluiten bij de actie en ook particulieren kunnen zich als vrijwilliger melden om zo opnieuw een deken van warmte over Nederland te leggen.
Meer informatie over de Warme Kamers is te vinden op warmekamers.nl. Ook aanmelden als Warme Kamer of vrijwilliger kan op deze website of aanmelden via: warmekamers@legerdesheils.nl, of bel 088 065 31 88.

Foto: Leger des Heils

error: Content is protected !!