Regio · 29 april 2024

Lezing: Van Nieuwendam tot Alkmaardermeer

Op dinsdag 7 mei geeft historicus Henk Looijesteijn een gratis lezing in ons hoofdkantoor in Heerhugowaard: ‘Van Nieuwendam tot Alkmaardermeer. Watererfgoed rondom het Kromme IJ’. 

Het grondgebied van het hoogheemraadschap is rijk aan watererfgoed, sommige plekken meer dan andere. In Uitgeest en Krommenie zijn op fietsafstand tal van sporen van de Noord-Hollandse waterstaatsgeschiedenis te vinden. Eeuwenoude dammen en dijken, molens, gemalen en sluizen vertellen daar het verhaal van de nimmer aflatende strijd tegen het water. In deze lezing worden verschillende monumenten van HHNK uitgelicht. Dat levert een boeiend verhaal op over het bijzondere gebied tussen het Alkmaardermeer en de in 1357 aangelegde Nieuwendam bij Krommenie in de Crommenije. Die dam beschermde Noord-Holland tegen het zoute water in het IJ! 

Dr. Henk Looijesteijn (Breezand, 1973) is historicus. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en het Europees Universitair Instituut. Daarnaast is hij fellow bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam en voorzitter van de vereniging Ondernemers in Geschiedenis. 

Aanmelden 

De lezing vindt plaats op dinsdag 7 mei in ons hoofdkantoor, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Aanvang 12:30 uur, einde 13:00 uur. Gratis toegang. In verband met beperkte parkeergelegenheid raden we aan om met het OV te komen of op de fiets. U kunt zich voor de lezing aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier

error: Content is protected !!