Limmen / Regio · 24 januari 2024

Limmer bedrijf Bloemen van Nuijens maakt doorstart

Het gerenommeerde bloemenbedrijf R&R Nuijens, dat bekend staat als ‘Bloemen van Nuijens’, heeft het faillissement aangevraagd, mede als gevolg van de grootschalige werkzaamheden aan de Rijksweg. Deze werkzaamheden hebben de bereikbaarheid van het Limmer bedrijf aanzienlijk belemmerd, wat heeft bijgedragen aan de financieel zorgelijke situatie. Het bedrijf, met twee bloemenzaken in Heerhugowaard en vestigingen in Limmen, Castricum en Nieuwe Niedorp, heeft de eigenaren doen besluiten het faillissement aan te vragen.

Hoewel de rechtbank het faillissement al heeft uitgesproken, zullen de winkels nog enkele dagen geopend blijven. De rechter-commissaris heeft toestemming gegeven om de laatste voorraden te verkopen. Momenteel wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een doorstart van een of meerdere winkels, wat hoop biedt voor zowel de werknemers als de bloemrijke traditie.

De zonen Robin en Roy nemen de leiding over en zijn verheugd te melden dat de eerste twee winkels, Limmen en Nieuwe Niedorp, vandaag alweer open zullen gaan. Dit nieuws brengt opluchting en blijdschap met zich mee voor de lokale gemeenschap en klantenkring.

De uitdagingen die hebben bijgedragen aan het faillissement omvatten niet alleen de ingrijpende verbouwing van de Limmer winkel, maar ook de verminderde bereikbaarheid door de lopende werkzaamheden aan de Rijksweg. Deze factoren resulteerden in een lagere omzet dan verwacht. Daarnaast hebben de gevolgen van de coronapandemie en het afnemende treinverkeer bij winkels op treinstations een rol gespeeld, samen met gestegen brandstof- en energieprijzen.

Met de hoop op een mogelijke doorstart zetten de werknemers zich in om hun banen te behouden en de bloemrijke traditie van ‘Bloemen van Nuijens’ voort te zetten. De heropening van de eerste twee winkels markeert een positieve stap in deze richting en wordt met enthousiasme ontvangen door de betrokkenen.

N.B. De winkels van Nuijens Bloemen bv gevestigd in onder andere Egmond aan de Hoef en de 2 standplaatsen (t Loo en stationsplein) in Heiloo hebben geen connectie met de winkels van R en R Nuijens Bloemen en blijven dus gewoon geopend.

error: Content is protected !!