Schermerhorn · 10 augustus 2023

3D geprinte bruggen zijn na vertraging geplaatst langs de N243

3D geprinte bruggen zijn na vertraging geplaatst langs de N243Na lang wachten zijn afgelopen weekend eindelijk de langverwachte fietsbruggen langs de N243 geplaatst. Deze bruggen overspannen respectievelijk de Beemsterringvaart bij Schermerhorn, de Jispervaart en de Vrouwensloot.

Hoewel de bruggen nu op hun plek liggen, is het werk nog niet voltooid. In de komende maand zal er nog een asfaltlaag worden aangebracht en worden de aansluitingen op het fietspad langs de Provincialeweg gerealiseerd.

Deze 3D-geprinte betonnen bruggen zouden oorspronkelijk al vorig jaar geplaatst worden, maar tijdens de assemblage werden haarscheuren ontdekt. De bruggen bestaan uit zeven aan elkaar gelijmde 3D-geprinte betondelen, versterkt met spankabels in het brugdek.

Na uitgebreide tests bleek dat de constructies ondanks de scheurtjes aan alle veiligheidseisen voldoen en een belasting van 30.000 kilogram kunnen dragen. Om die reden zijn de bruggen toch geplaatst. Het heropenden van het fietspad staat gepland voor 20 september, zoals momenteel voorzien.

De 3D-betongeprinte brugonderdelen voor de N243 lagen de afgelopen periode op de zogenoemde voorbouwlocatie aan de Noordervaart 117. Daar werden de losse onderdelen aan elkaar vastgemaakt.

Zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2023 vervoerde een speciale vrachtwagen voor zwaar materiaal de bruggen vanaf de voorbouwlocatie naar de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot. Met een grote telekraan werden de bruggen op hun definitieve plek gehesen. Kijk voor meer informatie op www.infoN243.nl. 

error: Content is protected !!