Alkmaar / Sport · 2 oktober 2024

Alkmaarse huldiging voor paralympiër Jean Paul Montanus

Alkmaarse huldiging voor paralympiër Jean Paul Montanus

Paralympisch tafeltennisser Jean Paul Montanus zette in Parijs een geweldige prestatie neer tijdens de Olympische Spelen. Hij won de bronzen medaille in het enkelspel tafeltennis. Op maandag 7 oktober wordt Jean Paul Montanus gehuldigd op een échte Alkmaarse plek. De huldiging vindt plaats tijdens de traditionele Alkmaarse Ontzet receptie in de Grote Kerk.

Programma van de huldiging
Aan de vooravond van de viering van Alkmaar Ontzet vindt in de Grote Kerk op 7 oktober van 20.30 uur tot 22.30 uur de traditionele receptie plaats. De receptie is voor iedereen vrij toegankelijk. Rond 21.00 uur wordt Jean Paul Montanus gehuldigd voor zijn olympische prestatie en krijgt hij de sporttrofee overhandigd door wethouder sport, Christiaan Peetoom.  

Jean Paul Montanus
Paratafeltennisser Jean Paul Montanus staat op dit moment 3e op de Wereldranglijst klasse 7. Jean-Paul heeft een houding- en bewegingsstoornis. In 2015 en 2019 werd hij Europees kampioen in het enkelspel. Op het WK in 2022 pakte hij met Kelly van Zon goud bij het gemengd dubbelspel. In totaal heeft hij aan ruim 50 internationale toernooien deelgenomen, inclusief de Europese Kampioenschappen, Wereld Kampioenschappen en Paralympische Spelen.

Alkmaar
Door zijn internationale prestaties heeft Jean Paul de gemeente Alkmaar sportief op de kaart gezet. In 2018 heeft hij de gouden sportspeld tijdens het sportgala ontvangen. Daarnaast is hij 4x is uitgeroepen tot aangepast sporter van het jaar tijdens het sportgala in Alkmaar (2016-2019). Eerder dit jaar ontving deze grote sporter uit handen van wethouder Christiaan Peetoom het ‘Ere-insigne in goud van de stad Alkmaar’ voor zijn gouden medaille bij het Wereld Kampioenschap in 2022.

error: Content is protected !!