Artikel · 25 september 2024

Sterrenwacht Saturnus centrum van de wetenschap tijdens Weekend van de Wetenschap; 4, 5 en 6 oktober

Sterrenwacht Saturnus centrum van de wetenschap tijdens Weekend van de Wetenschap; 4, 5 en 6 oktober

In het weekend van vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober is het landelijke Weekend van de Wetenschap. Ook sterrenwacht Saturnus doet hier aan mee en zijn er veel leuke activiteiten voor jong en oud. Kom bij mooi weer door de telescopen kijken of doe leuke wetenschappelijke proefjes!

Programma en tijden
De sterrenwacht is zowel op de vrijdag, de zaterdag en de zondag geopend voor iedereen.

  • Vrijdagavond vanaf 19:00 tot ca. 22:00 uur
  • Zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur
  • Zaterdagavond van 19:00 tot ca. 22:00 uur
  • Zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur

Het gehele weekend kun je terecht bij Sterrenwacht Saturnus om meer te weten te komen over het heelal. Bij goed weer is de koepel open waar je door de grote telescopen kan kijken. Ook buiten op het plein worden telescopen opgesteld. Zonnevlekken waarnemen? Overdag kun je met een speciaal filter naar de zon kijken.

Proefjes en knutselen
Mocht het weer niet meezitten is er toch nog volop te zien en te doen. Zo kunnen er verschillende proefjes worden gedaan en kun je meer leren over licht. Ook kun je al je vragen over astronomie en ruimtevaart stellen aan de vele vrijwilligers die er zijn.

Dit jaar kan er ook weer volop geknutseld worden. Zo kun je op zondagmiddag een eigen satelliet maken of je eigen sterrenstelsel.

Sterrenwacht Saturnus
Stichting Sterrenwacht Saturnus in Heerhugowaard werd opgericht op 8 september 1976 met als doelstelling het populariseren van sterrenkunde, ruimtevaart, informatica, natuur & techniek. Ieder seizoen  organiseren we cursussen en workshops over astronomie. Ook is er iedere vrijdagavond een lezing over astronomie of ruimtevaart.

Meer informatie
Wil je meer weten over het evenement of over de sterrenwacht? Kijk dan op onze website Home – Stichting Sterrenwacht Saturnus. Voor vragen over het evenement, neem contact op via pr@sterrenwachtsaturnus.nl Wil je meer weten over het weekend van de wetenschap? Kijk dan op Weekend van de Wetenschap 5 & 6 oktober 2024

error: Content is protected !!