112 · 12 augustus 2023

Verdachte bloederige moord Heiloo zit in beperkingen

In het opsporingsonderzoek naar de vermissing van de 38-jarige Elias Assaf uit Amsterdam-Oost heeft de politie in april het stoffelijk overschot van de vermiste aangetroffen. 

Ook werd een 50 jarige verdachte aangehouden. Verdachte Emad A. en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. Zij hebben samen gewerkt in een pizzaria.

De officier van justitie in deze zaak laat, tijdens een inleidende zitting vorige week, weten dat delen van het lichaam van Elias Assaf in koffers en vuilniszakken in Arnhem en Duitsland zijn gevonden. 

In een woning van het Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo waar Emad A. verbleef, zou Assaf zijn omgebracht en na de moord in stukken zijn gesneden. 

Het katholieke heiligdom heeft woningen in bezit die regulier worden verhuurd. Maar in deze moordzaak gaat het om een huisje net buiten de hekken van het heiligdom.  

Op deze plek werd Emad A. afgelopen april kosteloos ‘opgevangen’. Het slachtoffer werd daar tussen 11 en 18 april doodgestoken en zelfs in stukken gehakt. De restanten van de politie verzegeling zitten maanden later nog op de deurpost.

Het Openbaar Ministerie wil vanwege het lopende onderzoek van de Amsterdamse recherche verder niets bevestigen en ook geen andere vragen beantwoorden. 

De verdachte zit in beperkingen en dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat. Ook de advocaat van de verdachte wil niet reageren. 

Over drie maanden komt verdachte Emad A. opnieuw voor. Dan wordt de stand van het onderzoek besproken en afgewogen of hij vast moet blijven zitten. 

Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 o.v.v. 2023081950. Of vul het tipformulier in. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Parool

error: Content is protected !!