112 / Heerhugowaard · 25 maart 2024

Vier personen aangehouden in loods in Heerhugowaard vanwege handel cocaïne

In een gecoördineerde operatie tussen de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant en de politie in Noord-Holland zijn vier personen gearresteerd in een loods in Heerhugowaard.

De arrestatie volgt op een uitgebreid onderzoek naar een vermoedelijk cocaïne-importnetwerk dat actief was via een fruitbedrijf in de haven van Vlissingen. Deze actie komt voort uit een eerdere inbeslagname van cocaïne in oktober 2022, waarbij 245 kilogram cocaïne werd ontdekt door de douane.

Tijdens de operatie werd vastgesteld dat de verdachten bezig waren met het uitpakken van een partij groente waarin naar verluidt 120 kilogram cocaïne verstopt zat. De arrestanten, waaronder twee mannen uit Amsterdam, één uit Costa Rica en een Colombiaan, werden ter plaatse aangehouden.

Een vijfde verdachte, een Duitser, werd later in de omgeving van Zevenaar gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de cocaïne-import.

De arrestanten zijn overgebracht naar het cellencomplex en zullen in de komende dagen voor de rechter-commissaris verschijnen.

error: Content is protected !!