Algemeen · 20 november 2023

Campagne tegen geweld tegen vrouwen: Orange The World

Campagne tegen geweld tegen vrouwen: Orange The World

In meer dan 100 landen vindt de wereldwijde Campagne “Orange The World” plaats van 25 november a.s. (de Internationale Dag tegen Geweld van Vrouwen) tot 10 december a.s. (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens). Er vinden in deze periode allerlei acties en activiteiten plaats, waaronder het oranje uitlichten van een gebouw of object in steden en dorpen.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden vanaf 25 november is een vast onderdeel van Orange The World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Campagne tegen geweld tegen vrouwen: Orange The World


Meisjes en vrouwen zouden altijd en overal veilig moeten zijn. Thuis en op straat. Helaas is dat niet het geval. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisje en iedere 8 dagen sterft er een vrouw in ons land door haar (ex)partner of een familielid.

Geweld begint niet vanzelf en stopt ook niet vanzelf. Iedereen kan een rol spelen in het stoppen van geweld. Of je nu opvoeder, docent, huisarts, vriend, partner, collega, buur of klasgenoot bent.

Sinds 2016 doet ook Nederland mee aan de Orange The World campagne, en in de regio Alkmaar organiseert de ‘ Soroptimistclub’ Alkmaar en omgeving (mede) activiteiten rondom Orange The World en ook een aantal gemeenten in de regio doet actief mee aan Orange The World.

Voor meer informatie over de activiteiten van de ‘ Soroptimistclub’  Alkmaar en omstreken in het kader van Orange The World of in het algemeen, dan kunt u contact opnemen per mail op alkmaar@soroptimist.nl Voor de activiteiten van de deelnemende gemeenten kunt u contact opnemen met de desbetreffende gemeente.

error: Content is protected !!