Alkmaar / Streekagenda · 27 februari 2024

8e editie Karavaan Festival brengt meer dan 200 voorstellingen naar bijzondere locaties

 Van 17 tot en met 26 mei vindt de 8e editie van het Karavaan Festival plaats. Het festival brengt dit jaar meer dan 200 voorstellingen. Tien dagen lang kun je genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio groot Alkmaar.

Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat. De voorstellingen gaan over laaggeletterdheid, het verlangen naar een huis, vooroordelen en klimaatverandering.

Laat je verrassen door voorstellingen waar dansers muzikanten worden en muzikanten dansers, of waar  de ‘eeuwige jeugd’ zich schuil houdt in een kroeg. Nieuw dit jaar is een vaar-/wandelroute langs het Alkmaars Kanaal. Een compleet uitje dat je meeneemt naar bouwvakkers, bouwkavels en het verlangen naar een eigen huis. Met de hilarische voorstelling PUT en muziektheater aan het water, eindigend met een borrel in het festivalhart.

Daarnaast zijn er voorstellingen op boerderijen waar je de verhalen achter de omgekeerde vlag hoort. In Alkmaar is er een bonte dorpsopera waar begrafenissen uitmonden in jukeboxfeesten. Het Victoriepark is het bruisend festivalhart met de naam ‘Yes In My Bachyart’, dat Karavaan in co-creatie met poppodium Victorie organiseert.

Hier geniet je elke dag van livemuziek en tentjestheater, theatrale installaties, straattheater, hapjes, drankjes en meer. De kaartverkoop van ‘Yes In My Bachyart’ start op 20 maart, maar 4 maart kunnen de echte fans al early-bird tickets kopen. Kijk voor meer informatie op www.yesinmybackyard.nl.

De kaartverkoop van het Karavaan Festival start op 1 april. Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl.

Foto: © Bowie Verschuuren fotobewerking Mischa Pranger (aangeleverd)

error: Content is protected !!